Munkaterület,munkakör rövid, jellemző leírása
A pálinkakészítő pálinkafőzéshez, készítéshez értő, a szaktechnológia alkalmazásában jártas szakember. Elvégzi az cefrekészítést és erjesztést és a kierjedt cefre kezelését, lepárlását, a köztestermék – nyers párlat kezelését, érlelését, az elkészült pálinkát, – gyümölcs- vagy borpárlatot – a piaci igényeknek megfelelő formában palackozza. Kezeli és működteti a pálinkafőzési műveletekhez tartozó gépeket és berendezéseket. A szaktechnológia során szükséges laboratóriumi alapvizsgálatokat elvégezi, méréseinek eredményét értelmezni képes, a szükséges technológiai lépéseket mérési eredményei alapján megtervezi, végrehajtja. Ismeri és alkalmazza a jövedékitermék, adózásra, elszámolására vonatkozó hatályos jogszabályokat, rendelkezéseket. Szakmai alapismereteialapján pálinkakóstolót, -bemutatót tart. Munkája során a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz- munka-és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával, a jó gyártási gyakorlat (GMP) szemléletével végzi.
Oktatási napok:
Képzési helyszínenként eltérő (tantermi képzés)
Érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon a részletekről
Jelentkezési határidő:
Jelentkezés folyamatos
Tanfolyam pontos indulásáról ügyfélszolgálatunk felvilágosítást ad
Beiratkozás
folyamatosan ONLINE formában
személyesen ügyfélszolgálatunkon
Képzés időtartama:
3 hónap
Előzetes tudásmérés alapján óralátogatás alól felmentés kérhető.
A képzés elindulását követően, becsatlakozási lehetőség biztosított, további információkért keresse ügyfélszolgálatunkat.
Képzés díja:
160.000 Ft
* A vizsgadíj nem része a tanfolyam díjának!
Szakmai képzés megkezdéséhez szükséges bemeneti feltételek:
Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Szakmai előképzettség: –
Foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
Szakmai gyakorlat területe és időtartama: –
Tanúsítvány
A tananyagegységek elsajátítása után tanfolyamot záró vizsgán mérjük tudásodat. Sikeres teljesítést követően TANÚSÍTVÁNYT adunk ki.
Szakmai vizsga
Az akkreditált vizsgaközpontba tudsz jelentkezni szakmai vizsgára, melyhez az általunk kiadott TANÚSÍTVÁNY szükséges.
Képzés általános adatai
Engedélyszám: E/2020/000278
Szakmai képzés száma: 07214018
Megnevezése: Pálinkakészítő
Ágazat megnevezése: Élelmiszeripar
Besorolása a képzési területek egységes osztályozási rendszere (KEOR) szerinti kód alapján: 0721 – Élelmiszer gyártás
További képzéseink:
